Menu
Proefles regelen

Rijbewijs in 1 dag

Dagopleiding of niet?

Veel rijscholen bieden op dit moment dagopleidingen aan. Een dagopleiding heeft voor- maar zeker ook nadelen. Er zijn 2 grote nadelen, de lessen zijn erg vermoeiend en bijsturen van de opleiding is niet mogelijk. Kiezen voor een dagopleiding houdt niet in dat je sneller aan de beurt bent. Omdat de opleiding afhankelijk is van de beschikbare examendata wordt meestal eerst het examen gepland en de benodigde lessen daarna voor het examen ingepland.

Meeste mensen kiezen dan ook voor een opleiding in 3 keer waarbij tijdens de eerste anderhalf uur les de instructeur bekijkt of de opleiding in 5,5 lessen haalbaar is en daarop een planning gemaakt wordt tot het examen. Vervolgens worden de meeste opleidingen in 2 blokken van 2 uur vervolgd waarbij in het eerste blok de meeste uitleg gedaan wordt en het tweede blok bestaat uit 2 uur examentraining gevolgd door het praktijkexamen.

Moet je ver reizen geef dit vooraf aan dan kan de opleiding ook in 2 in plaats van 3 delen, waarbij je de eerste keer 3,5 uur les hebt met alle uitleg en vervolgens op de examendag eerst 2 uur les hebt met examentraining en vervolgens examen aflegt.

Dit zeggen onze klanten over ons