Menu
Proefles regelen

Jouw scooterrijbewijs halen met veel persoonlijke aandacht?

Je bent bijna zestien jaar oud en dan wil je natuurlijk jouw scooterrijbewijs gaan halen in Helmond! Misschien heb je al gespaard voor een leuke brommer of scooter? Of je krijg een prachtig exemplaar van je ouders? Hoe dan ook word je bijna 16 en dat betekent dat jij je scooterrijbewijs mag halen. 

Vanaf 15 en een half jaar kan je zelfs je theoriecertificaat al halen. Ben je al ouder en heb je al je autorijbewijs B? Jouw scooterrijbewijs halen is dan overbodig. Wanneer je beschikt over rijbewijs B mag je automatisch ook op een scooter rijden. 

Hoe lang duurt het om jouw scooterrijbewijs te halen?

Jouw scooterrijbewijs halen of het bromfiets certificaat kan zelfs in een dag behaald worden. Wanneer het theoriecertificaat behaald is zijn vijf lessen meestal genoeg om te zorgen dat het examen goed doorlopen wordt. Een les duurt 60 minuten.

Tijdens deze lessen word je persoonlijk begeleid zodat het traject zo optimaal mogelijk verloopt. Na jouw eerste rijles wordt er gekeken of je vijf en een half uur praktijkles nodig hebt of dat je met minder uren ook het praktijkexamen kan gaan afleggen.

VOC Rijschool van Oijen is al bijna 10 jaar specialist in bromfietsopleidingen. Door één op één begeleiding geven wij extra aandacht aan de cursist. Kwaliteit leveren vinden wij erg belangrijk. Juist wanneer men te maken heeft met spanning of faalangst vinden wij persoonlijke begeleiding belangrijk om de kans van slagen te maximaliseren zodat jij zo spoedig mogelijk jouw scooterrijbewijs kan halen.    

Wat moet je doen voor jouw scooterbevoegdheidsbewijs?

Om succesvol jouw scooterrijbewijs te halen moet jij de volgende drie onderdelen succesvol weten af te ronden:   

Wanneer mag jij jouw scooterrijbewijs halen? 

Om praktijklessen te mogen volgen moet je eerst jouw theorie halen. Dit kan je al doen als je 15 en een half jaar bent (het certificaat is een anderhalf jaar geldig). Dit wordt aangeraden want dan kan jij op je 16e direct starten met het volgen van onze praktijklessen om zo snel mogelijk jouw scooterrijbewijs te halen.  

Bromfietsopleiding bij VOC Rijschool van Oijen 

Een bromfietsopleiding volgen? Tijdens de praktijklessen VOC Rijschool van Oijen zit je op één van onze Vespa scooters met automaat. Je krijgt op dezelfde manier les als bij onze motorrijlessen. Je wordt namelijk voorzien van communicatieapparatuur waardoor je altijd in contact staat met één van onze rijinstructeurs. 

Dit onderdeel bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel krijg je veel uitleg en in het tweede gedeelte volgt de examentraining. Je wordt beoordeeld op vijf verschillende kernvaardigheden waarover je moet beschikken om jouw scooterrijbewijs te halen. Dit zijn:

  • het beheersen van jouw voertuig;
  • het letten op veiligheid;
  • sociaal rijgedrag;
  • het juist opvolgen van verkeersregels;
  • ruimtekussen.

Om te slagen moet de rit tijdens examen voldoen aan deze vijf onderdelen. Scoor je op alle onderdelen een voldoende? Dan word je beloond met jouw rijbevoegdheidsbewijs. 

Het bromfietsexamen

Om jouw scooterrijbewijs te halen moet je alleen nog deze laatste horde nemen, namelijk het examen. Het praktijkexamen duurt ongeveer 45 minuten en dit officiële examen wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Vanaf dit punt moet je het alleen doen en blijft jouw rijinstructeur achter die op jouw wacht.

Het examen bestaat uit diverse onderdelen, zoals de kennismaking, de uitleg van de examenprocedures, een aantal vragen, een stuk rijden op jouw scooter en uiteindelijk de uitslag van jouw examen. 

Tijdens het examen krijg je via de portofoon opdrachten. Deze portofoon is hetzelfde als waarmee je hebt gelest. Na het succesvol afronden van dit examen heb jij officieel jouw scooterrijbewijs in Helmond weten te behalen! 

Doorgaan voor jouw autorijbewijs

Na een jaar of een aantal jaren wil jij natuurlijk ook jouw autorijbewijs halen. Ook dit kan je bij ons doen. We raden je wel van harte aan om eerst jouw theorie examen te halen want hierdoor begin je met een voorsprong. Op deze manier kom je ook nooit in de knel. We zien regelmatig leerlingen hun examen uitstellen doordat ze hun theorie examen voor de auto nog niet hebben behaald.

Daarom raden wij je van harte aan om dit eerst te behalen. Bij ons heb je een voorsprong als jij bij ons hebt gelest om jouw scooterrijbewijs te halen.

Op de stoep staan drie scooters van rijschool van Oijen waarop kandidaten gaan lessen op hun scooterrijbewijs te halen.

Onze klanttevredenheid

Wil jij graag jouw scooterrijbewijs halen en rijlessen nemen bij ons in Helmond? Of wil jij jouw kind opgeven? Bel dan met 0492 - 52 29 94. Wij zorgen er voor dat jij of je kind leert om op een verantwoorde manier deel te nemen aan het verkeer. 

Wist je dat wij een brommerpakket hebben waarin 5 uur rijles en het praktijkexamen meegenomen zijn? Dat is pas voordelig je scooterrijbewijs halen, toch?

Mocht je nog vragen hebben, meer informatie verkrijgen of een afspraak maken? Kom dan langs of neem contact met ons op. Hieronder kan je onder andere een aantal van de positieve en leuke recensies lezen die wij hebben mogen ontvangen. Laat vooral zelf ook wat achter, want wij lezen alles, zowel positief als negatief. Wij doen er altijd iets mee.

Maak hier je afspraak 

''Vanaf moment 1 was de klik er met mijn instructeur, gaf goede uitleg en vooral vertrouwen aan mij dit vond ik erg belangrijk.'' - Levi, Helmond

''Zowel de receptionisten maar ook de instructeurs zijn mensen die niet alleen alles proberen te doen om je te laten slagen, maar je ook echt wat willen leren en ondersteunen met de juiste motivatie!''- Nelis, Deurne

Scooterrijbewijs halen

Hoe vraag je een theorie examen voor de scooter aan?

Wil je graag je scooterrijbewijs halen, maar heb je je theorie nog gehaald? Volg onderstaande stappen en haal zo snel mogelijk je theorie zodat je kan starten met lessen nemen!

Stap 1: Je gaat naar de reserveringswebsite van het CBR.

Stap 2: Je krijgt nu een aantal instructies in beeld. Volg alle instructies op die je ziet.

Stap 3: Je kiest het voertuig waarvoor jij examen wilt doen. In jouw geval kies je voor het bromfietscertificaat.

Stap 4: Je bepaalt de plaats waar je examen wilt doen en je kiest de datum waarop je het examen wilt volgen.

Stap 5: Je ontvangt een e-mail met daarin de bevestiging van je aanvraag.

Ben je er klaar voor om jouw scooterrijbewijs te halen?

Sta je te popelen om jouw scooterrijbewijs te halen? Wacht niet langer en schrijf je hieronder direct bij ons in, want nergens kan jij beter jouw scooterrijbewijs halen dan bij Rijschool VOC van Oijen! Woonachtig in Helmond en omgeving? Neem dan snel contact met ons op en wij gaan samen ervoor zorgen dat jij jouw scooterrijbewijs gaat halen!

Niet alleen krijg jij les van de beste rijinstructeurs die ervoor zorgen dat jij jouw rijbewijs snel hebt, maar wij hebben ook de gezelligste en leukste rijinstructeurs.

Wij hebben enthousiaste instructeurs die houden van een dolletje, maar ook jouw kunnen helpen met angst of als je zenuwachtig bent of snel wordt. Hiervoor hebben zij trainingen gedaan en ook cursussen gevolgd. Dit zorgt ervoor dat wij de beste kwaliteit leveren en hierdoor is ons slagingspercentage ook hoog, namelijk bijna 100%. Ons doel is dat jij in jouw eerste poging jouw scooter rijbewijs gaat halen zodat jij zo snel mogelijk de weg op kan. Schrijf je hieronder snel in en dan wij zien je snel!

Ja, ik wil mijn scooterrijbewijs halen!

Dit zeggen onze klanten over ons