Menu
Proefles regelen

Jouw scooterrijbewijs halen met veel persoonlijke aandacht?

Je bent bijna zestien jaar oud en dan wil je natuurlijk jouw scooterrijbewijs gaan halen! Je sweet sixteen verjaardag komt er aan. Misschien heb je al gespaard voor een leuke brommer of scooter? Of je krijg een prachtig exemplaar van je ouders? Hoe dan ook wordt je bijna 16 en dat betekent dat jij je scooterrijbewijs mag halen. 

Vanaf 15 en een half jaar kun je zelfs je theoriecertificaat al halen. Ben je al ouder en heb je al je autorijbewijs B? Jouw scooterrijbewijs halen is dan overbodig. 

Jouw scooterrijbewijs halen?

Jouw scooterrijbewijs halen of het bromfiets certifcaat kan zelfs in een dag behaald worden. Wanneer het theoriecertificaat behaald is zijn vijf lessen meestal genoeg om te zorgen dat het examen goed doorlopen wordt. Een les duurt 60 minuten.

Tijdens deze lessen word je persoonlijk begeleid zodat het traject zo optimaal mogelijk verloopt. Na jouw eerste rijles wordt er gekken of je vijf en een half uur praktijles nodig hebt of dat je met minder uur ook het prakexamen kan gaan afleggen.

VOC Rijschool van Oijen is al bijna 10 jaar specialist in bromfietsopleidingen. Door een op een begeleiding geven wij extra aandacht aan de cursist. Kwaliteit leveren vinden wij erg belangrijk. Juist wanneer men te maken heeft met spanning of faalangst vinden wij persoonlijke begeleiding belangrijk om de kans van slagen te maximaliseren. 

Wat moet je doen voor jouw scooter rijbewijs in Helmond?

Om succesvol jouw scooterrijbewijs te halen moet jij de volgende drie onderdelen succesvol weten af te ronden:

Het theorie-examen voor de scooter

Om praktijklessen te mogen volgen moet je eerst jouw theorie halen. Dit kan je al doen als je 15 en een alf jaar bent (het certificaat is een anderhalf jaar geldig). Dit wordt aangeraden want dan kan jij op je 16e direct starten met het volgen van onze praktijklessen om zo snel mogelijk jouw scooterrijbewijs te halen. 

De praktijklessen bij Rijschool van Oijen

Tijdens onze praktijklessen zit je op één van onze Vespa scooters met automaat. Je krijgt op dezelfde manier les als bij onze motorrijlessen. Je wordt namelijk voorzien van communicatieapparatuur waardoor je altijd in contact staat met één van onze rijinstructeurs. 

Dit onderdeel bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel krijg je veel uitleg en in het tweede gedeelte volgt de examentraining. Je wordt beoordeeld op vijf verschillende kernvaardigheden waarover je moet beschikken om jouw scooterrijbewijs te halen. Dit zijn:

  • het beheersen van jouw voertuig;
  • het letten op veiligheid;
  • sociaal rijgedrag;
  • het juist opvolgen van verkeersregels;
  • ruimtekussen.

Om te slagen moet de rit tijdens examen voldoen aan deze vijf onderdelen.

Het bromfietsexamen

Om jouw scooterrijbewijs te halen moet je alleen nog deze laatste horde nemen, namelijk het examen. Het praktijkexamen duurt ongeveer 45 minuten en dit officiële examen wordt afgenomen door een examinator van het CBR.

Het examen bestaat uit diverse onderdelen, zoals de kennismaking, de uitleg van de examenprocedures, een aantal vragen, een stuk rijden op jouw scooter en uiteindelijk de uitslag van jouw examen. 

Tijdens het examen krijg je via de portofoon opdrachten. Deze portofoon is hetzelfde als waarmee je hebt gelest. Na het succesvol afronden van dit examen heb jij officieel je scooter rijbewijs in Helmond weten te behalen! 

Op de stoep staan drie scooters van rijschool van Oijen waarop kandidaten gaan lessen op hun scooterrijbewijs te halen.

Onze klanttevredenheid

Wil jij graag jouw scooterrijbewijs halen? Of wil je jouw kind opgeven? Bel dan met 0492-522994. Wij zorgen er voor dat jij of je kind leert om op een verantwoorde manier deel te nemen aan het verkeer. 

Wist je dat wij een brommerpakket hebben waarin 5 uur rijles en het praktijkexamen in meegenomen zijn? Dat is pas voordelig je scooterrijbewijs halen. Toch?

Mocht je nog vragen hebben, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Kom dan even langs of neem contact  met ons op. Je kunt ons  bereiken op telefoonnummer: 0492-522994. 

Maak hier je afspraak 

''Vanaf moment 1 was de klik er met mijn intstructeur, gaf goede uitleg en vooral vertrouwen aan mij dit vond ik erg belangrijk.'' - Levi, Helmond

''Zowel de receptionisten maar ook de instructeurs zijn mensen die niet alleen alles proberen te doen om je te laten slagen, maar je ook echt wat willen leren en ondersteunen met de juiste motivatie!''- Nelis, Deurne

Scooterrijbewijs halen

Ben je er klaar voor om jouw scooterrijbewijs te halen?

Wacht niet langer en schrijf je hieronder bij ons in want nergens kan jij beter jouw scooterrijbewijs te halen dan als bij ons! Woonachtig in Helmond? Neem dan snel contact met ons op en wij gaan samen ervoor zorgen dat jij jouw scooterrijbewijs gaat halen!

Niet alleen krijg jij les van de beste rijinstructeurs die ervoor zorgen dat jij jouw rijbewijs snel hebt, maar wij hebben ook de gezelligste en leukste rijinstructeurs.

Wij hebben enthousiaste instructeurs die houden van een dolletje, maar ook jouw kunnen helpen met angst of als je zenuwachtig bent of snel wordt. Hiervoor hebben zij trainingen gedaan en ook cursussen gevolgd.

Dit zorgt ervoor dat wij de beste kwaliteit leveren en hierdoor is ons slagingspercentage ook hoog, namelijk bijna 100%. Ons doel is dat jij in jouw eerste poging jouw scooter rijbewijs gaat halen zodat jij zo snel mogelijk de weg op kan. Schrijf je hieronder snel in en wij zien je snel!

Ja, ik wil mijn scooter rijbewijs halen!

Dit zeggen onze klanten over ons