Menu
Proefles regelen

Je aanhanger rijbewijs haal je bij VOC Rijschool van Oijen

Ben je van plan je aanhanger rijbewijs te halen? Dan zit je bij ons aan het juiste adres. Met verschillende pakketten en mogelijkheden is er altijd een geschikte mogelijkheid voor jouw wensen. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk en op een veilige manier jouw rijbewijs BE kunt halen. Want het hebben van een aanhanger rijbewijs is ontzettend handig!

Waarom je aanhanger rijbewijs halen?

Waarom is het dan handig om een aanhanger rijbewijs te hebben? Nou, dat ligt eigenlijk voor de hand: om zwaardere aanhangers te kunnen trekken. Want als jouw auto + aanhanger meer weegt dan 3.500kg, dan mag je er officieel alleen mee rijden als je het aanhanger rijbewijs (BE) hebt. Dus wil je op vakantie met de caravan, en weegt de combinatie auto + caravan meer dan 3.500 kilo? Dan moet je het aanhanger rijbewijs hebben.

Dus ben jij van plan deze zomer weg te gaan met bijvoorbeeld een caravan en weegt de combinatie hiervan meer dan 3.500 kilo? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij zorgen ervoor dat jij alsnog met auto en caravan deze zomer de weg op kan! 

Neem hier contact met ons op

Zwaardere combinaties rijden?

Kom je met de combinatie auto + aanhanger uit boven de 7.000 kilo? Dan moet je in het bezit zijn van het C1E of CE rijbewijs. Het C1E rijbewijs is voor vrachtwagens, kleine campers en aanhanger combinaties tot 7.500 kilo. Het CE rijbewijs is geschikt voor vrachtwagens en alles wat zwaarder is dan 7.500.

Kortom, deze rijbewijzen zorgen er voor dat je met het echt grote materiaal kan rijden. Wil je meer informatie over het C1E en het CE rijbewijs? Kijk dan even op onze beroepsopleidingen pagina.

Aanhanger rijbewijs (CE) halen

 

Welke mogelijkheden voor het aanhanger rijbewijs zijn er?

Als je er voor kiest je BE rijbewijs bij VOC Rijschool van Oijen te gaan halen, dan kun je dit op een aantal manieren doen. Allereerst kun je kiezen voor losse lessen. Met de lossen lessen kun je op je eigen tempo het rijden met aanhanger onder de knie krijgen. Wil je je rijbewijs liever wat sneller behalen, en heb je al enige ervaring met het rijden met aanhanger? Dan kun je kiezen voor de verkorte opleiding.

Tijdens de verkorte opleiding ga je je uiterste best doen om in een dag je aanhanger rijbewijs te halen. Hier begin je 's Ochtends met lessen en heb je 's middags een examen. Heb je nog geen ervaring, dan raden we aan eerst een losse les af te nemen, zodat wij eerst je niveau in kunnen schatten.

Het rijexamen voor je aanhanger rijbewijs

Het rijexamen voor je aanhanger rijbewijs duurt ongeveer een uur. Tijdens het examen worden verschillende onderdelen van het rijden met aanhanger behandeld. Er wordt gekeken naar:

  • Veilig en ergonomisch aan- en afkoppelen van de aanhanger.
  • Achteruit rijden met de combinatie.
  • Keren met behulp van een zijstraat.

Met al deze onderdelen wordt het beste in jouw stuurmanskunst naar boven gehaald. Met de juiste begeleiding wordt je volledig klaargestoomd om dit examen goed af te ronden!

Behaal nu je aanhanger rijbewijs

Heb je zin gekregen om de aanhanger aan te koppelen en je rijbewijs te halen? Meld je dan nu aan voor de aanhanger rijlessen, en behaal op korte termijn je rijbewijs BE.

Losse lessen aanvragen Dagopleiding rijbewijs BE aanvragen

Maak gebruik van onze acties

Maak nu gebruik van onze acties voor aanhangwagenopleidingen en profiteer optimaal! Voor aanhangwagenopleidingen geldt een speciaal actietarief voor de dagopleiding. De dagopleiding bestaat uit 6 uur rijles en een praktijkexamen.

Bij aanvraag van het examen is de verplichte Geneeskundige Verklaring niet inbegrepen. Neem voor het actuele actietarief contact op met ons kantoor via mail of telefoon.  Heb je nog vragen over de aanhangwagenopleidingen of over de actie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag! 

Neem contact met ons op 

Wil je graag een rijles in Helmond en omstreken volgen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag om dit mogelijk te maken. Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier in, een mail te sturen naar info@rijles-voc.nl of bel direct naar 0492-522994

VOC van Oijen Opleidingscentrum
Churchilllaan 70
5705BK Helmond
(industrieterrein Hoogeind)

Klanten geven ons gemiddeld een 9,4 voor klanttevredenheid! 

 

Dit zeggen onze klanten over ons