Menu
Proefles regelen

Camper

U heeft het camperrijbewijs nodig als u een camper of lichte vrachtwagen wilt besturen waarvan de Totale Toegestane Massa (TTM) groter is dan 3500 kg maar tegelijkertijd maximaal 7500 kg, is de TMM groter dan 7500 kg dan heeft u het vrachtwagenrijbewijs C nodig.

Om dit rijbewijs te behalen dient u in het bezit te zijn van een autorijbewijs B en tevens dient u minimaal het theorie-examen RVM-C(1) te behalen, wij verzorgen hiervoor cursussen maar u kunt daarbij ook kiezen voor zelfstudie via e-learning.

Na het behalen van dit theorie-examen kunt u de praktijkopleiding en het praktijk-examen afleggen, tijdens dit examen wordt u getoetst op:

- voorbereiding en controle

- rijden op wegen binnen en buiten de stad met verschillende wegtypen

- rijden op aanwijzing van navigatiesysteem of orientatiepunten

- bijzondere verrichtingen zoals recht achteruit rijden, bocht achteruit en plaatsen voor een laaddock

Gaat u de lichte vrachtwagen of camper anders gebruiken dan uitsluitend voor eigen plezier of vermaak dan dient u net als bij het vrachtwagenrijbewijs uw vakbekwaamheid te behalen zie hiervoor de onderdelen toetsen vakbekwaamheid bij vrachtwagen en het onderdeel theorie vakbekwaamheid. Voor deze onderdelen maakt het geen verschil of u een lichte of zware vrachtwagen bestuurt.

Wij starten de praktijkopleiding met een rijtest van 2 uur waarin uw aanleg, ervaring en belastbaarheid worden getoetst om tot een gewogen advies te komen met betrekking tot de duur van uw rijopleiding en de vorm waarbij de keuze is tussen blokken van 2 uur, dagdelen van 4 uur of hele dagen van 8 uur.

Bij de C1 rijlessen maken wij gebruik van een IVECO Daily 70C21 vrachtwagen zoals op de foto hiernaast voorzien van een handgeschakelde 6 versnellingsbak (automaat is hierbij niet mogelijk), digitale tachograaf, cruise control, meetapparatuur voor het brandstofverbruik, electrohydraulische laadklep voor laden en lossen en een navigatiesysteem.

Voor meer informatie of het maken van afspraken kunt u contact opnemen met ons via 0492-522994, info@rijles-voc.nl of u komt langs op onze vestiging te Chuchill-laan 70 Helmond.

Dit zeggen onze klanten over ons