Menu
Proefles regelen

Toetsen vakbekwaamheid

Om vakbekwaam te worden dient u naast de theorievakken ook 2 praktische toetsen af te leggen welke apart van de praktijkopleiding worden ingepland.

Toets Besloten Terrein.

De toets besloten terrein wordt op een afgesloten terrein afgenomen en betreft het manoeuvreren met de vrachtwagen tussen pionnen. Uiteraard gaat u deze oefeningen uitgebreid oefenen. De toets is een officiële toets welke de instructeur afneemt onder toezicht van de exameninstantie. Tijdens de toets zelf is het mogelijk dat een afgevaardigde van CBR/CCV komt kijken of de instructeur op de juiste wijze toetst. Ter voorbereiding krijgt u vooraf bij de bevestiging per mail een digitaal document waarin uitgebreid beschreven staat welke oefeningen u te verwachten heeft en wat u moet doen om deze voldoende af te leggen. Afhankelijk van uw vaardigheden moet u voor deze toets en de lestijd gezamenlijk rekenen op een dagdeel van 4 uur voor het oefenen met de afsluitende toets, u kunt deze ook met 2 personen gelijktijdig doen waarin u een hele dag bezig bent met gezamenlijk oefen en op het einde van de dag na elkaar de toets aflegt.

Praktische Toets (op 1 juli 2021 worden de eisen verzwaard waardoor de toets en opleiding langer gaan duren en de kosten dus hoger zullen uit gaan vallen, wacht dus niet te lang met aanmelden).

De praktische toets wordt afgenomen in een afgeschermd gedeelte van onze bedrijfshal. Tijdens deze toets leert u een aantal zaken over o.a. veiligheid en laden en lossen van het voertuig. Dit laatste gedeelte gaat u ook in de praktijk brengen tijdens dit onderdeel. Dit gebeurt door met een handpallettruck en met behulp van de electrohydraulische laadklep van de auto een laadbak te laden en eventueel te zekeren volgens een zestal willekeurige opdrachten en deze ook weer uit te laden. Uiteraard staat veiligheid hierbij voorop gecombineerd met een tijdslimiet. Ook hieroor krijgt u vooraf bij de bevestiging per mail een digitaal document toegestuurd zodat u zich op dit onderdeel goed kunt voorbereiden en daarnaast zal de instructeur met u de toets doornemen en oefenen. Ook deze toets wordt afgenomen door uw instructeur waarbij een afgevaardigde van CBR/CCV een steekproef kan komen nemen. Tot 1 juli neemt ook deze toets inclusief oefenen en het afleggen van de toets 1 dagdeel van 4 uur in beslag.

Vanaf 1 juli worden de eisen aangescherpt en moet u o.a. werken met een elektrische palllettruck en zullen er o.a. ook nadere eisen gesteld worden aan het zekeren van de lading. De lengte van de toets gaat daarbij van 30 naar 60 minuten waardoor het oefenen en toetsen niet meer binnen 4 uur kan plaatsvinden en dit hele proces een hele dag zal gaan duren. Om de kosten toch enigszins te beperken krijgt u hiervoor deze dag met 2 personen gelijktijdig les. Doordat de uitleg over 2 personen verdeeld wordt kunt u dit proces dan toch binnen 4 uur per persoon afronden waardoor kostenstijging toch beperkt wordt.

Dit zeggen onze klanten over ons