Menu
Proefles regelen

Toetsen vakbekwaamheid

Om vakbekwaam te worden dient u naast de theorievakken ook 2 praktische toetsen af te leggen welke apart van de praktijkopleiding worden ingepland.

Toets Besloten Terrein.

De toets besloten terrein wordt op een afgesloten terrein afgenomen en betreft het manoeuvreren met de vrachtwagen tussen pionnen. Uiteraard gaat u deze oefeningen uitgebreid oefenen. De toets is een officiële toets welke de instructeur afneemt onder toezicht van de exameninstantie. Tijdens de toets zelf is het mogelijk dat een afgevaardigde van CBR/CCV komt kijken of de instructeur op de juiste wijze toetst. Ter voorbereiding krijgt u vooraf bij de bevestiging per mail een digitaal document waarin uitgebreid beschreven staat welke oefeningen u te verwachten heeft en wat u moet doen om deze voldoende af te leggen. Afhankelijk van uw vaardigheden moet u voor deze toets en de lestijd gezamenlijk rekenen op een dagdeel van 4 uur voor het oefenen met de afsluitende toets, u kunt deze ook met 2 personen gelijktijdig doen waarin u een hele dag bezig bent met gezamenlijk oefen en op het einde van de dag na elkaar de toets aflegt.

Praktische Toets.

De praktische toets wordt afgenomen in een afgeschermd gedeelte van onze bedrijfshal. Tijdens deze toets leert u een aantal zaken over o.a. veiligheid en laden en lossen van het voertuig. Dit laatste gedeelte gaat u ook in de praktijk brengen tijdens dit onderdeel. Dit gebeurt door met behulp van de electrohydraulische laadklep en een electropallettruck een laadbak te laden en te zekeren volgens een zestal willekeurige opdrachten en deze ook weer uit te laden. U maakt daarbij gebruik van diverse hulpmiddelen zoals de electrische pallettruck en steekwagen. Uiteraard staat veilig werken hierbij voorop gecombineerd met een tijdslimiet. Ook hiervoor krijgt u vooraf bij de bevestiging per mail een digitaal document toegestuurd zodat u zich op dit onderdeel goed kunt voorbereiden en daarnaast zal de instructeur met u de toets doornemen en oefenen. Deze toets van 60 minuten wordt afgenomen door uw instructeur waarbij een afgevaardigde van CBR/CCV een steekproef kan komen nemen. Om voldoende te kunnen oefenen en de kosten toch enigszins te beperken krijgt u hiervoor een volledige dag met 2 personen gelijktijdig les. Doordat de uitleg over 2 personen verdeeld wordt kunt u dit proces dan toch binnen 4 uur per persoon afronden en de kosten overzichtelijk blijven. Als bonus ontvangt u tevens het certificaat veilig werken met de electropallettruck.

Dit zeggen onze klanten over ons