Menu
Proefles regelen

Toetsen vakbekwaamheid

Om vakbekwaam te worden dient u naast de theorievakken ook 2 praktische toetsen af te leggen welke opgenomen zijn in de praktijkopleiding.

Toets Besloten Terrein.

De toets besloten terrein wordt op een afgesloten terrein afgenomen en betreft het manoeuvreren met de vrachtwagen tussen pionnen. Uiteraard gaat u deze oefeningen uitgebreid oefenen. De toets is een officiële toets welke de instructeur afneemt onder toezicht van de exameninstantie. Tijdens de toets zelf is het mogelijk dat een afgevaardigde van CBR/CCV komt kijken of de instructeur op de juiste wijze toetst. Tijdens uw eerste rijles of rijtest krijgt u van uw instructeur een document waarin uitgebreid beschreven staat welke oefeningen u te verwachten heeft en wat u moet doen om deze voldoende af te leggen. Uiteraard houdt uw instructeur tijdens de bepaling van uw opleidingsduur rekening met de tijd die u nodig heeft om hiervoor te oefenen.

Praktische Toets (in de loop van 2021 worden de eisen verzwaard waardoor de toets en opleiding langer gaan duren en de kosten dus hoger zullen uit gaan vallen, wacht dus niet te lang met aanmelden).

De praktische toets wordt afgenomen in een afgeschermd gedeelte van onze bedrijfshal. Tijdens deze toets leert u een aantal zaken over o.a. veiligheid en laden en lossen van het voertuig. Dit laatste gedeelte gaat u ook in de praktijk brengen tijdens dit onderdeel. Dit gebeurt door met een handpallettruck en met behulp van de electrohydraulische laadklep van de auto een laadbak te laden en eventueel te zekeren volgens een zestal willekeurige opdrachten en deze ook weer uit te laden. Uiteraard staat veiligheid hierbij voorop gecombineerd met een tijdslimiet. Ook hieroor krijgt u vooraf een document uitgereikt zodat u zich op dit onderdeel goed kunt voorbereiden en daarnaast zal de instructeur met u de toets doornemen en oefenen. Ook deze toets wordt afgenomen door uw instructeur waarbij een afgevaardigde van CBR/CCV een steekproef kan komen nemen. Tijdens de rijopleiding wordt tijd ingeruimd om hiervoor te oefenen.

Dit zeggen onze klanten over ons