Menu
Proefles regelen

Theorie examen auto

Voordat je jouw rijbewijs kan halen dien jij eerst jouw theorie examen voor de auto af te leggen bij het CBR. Je dient dus eerst in het bezit te zijn van een geldige positieve theorieuitslag voor de auto, voordat jij jouw rijexamen af kunt leggen om jouw rijbewijs te halen in Helmond.

Dit certificaat is te behalen door middel van het afleggen van een theorie examen voor de auto bij het CBR.  Dit kan bij 1 van de 20 locaties die verspreid zitten door heel Nederland.

Jouw theorie examen voor de auto afleggen in Helmond is niet mogelijk. Hier is namelijk geen CBR locatie. Vanuit Helmond is Eindhoven het meest dichtbij. Vaak is in Venlo-Blerick echter eerder plaats.

Indien jij voor jouw theorie examen voor de auto slaagt heb je 18 maanden de tijd om jouw rijbewijs te halen. Theorie examen voor de auto kun je afleggen vanaf je 16e verjaardag. Wil je een theorie-examen reserveren, doe dit dan via ons kantoor of klik hier om rechtstreeks bij het CBR een afspraak te maken.

Het auto theorie examen

Het theorie examen bestaat in totaal uit 65 vragen. De eerste 25 vragen gaan over gevaarherkenning en daarvan dien je 13 vragen goed te beantwoorden.

De overige 40 vragen bestaan uit 12 vragen over verkeersregels waarvan je er 10 goed moet hebben en 28 vragen over verkeersregels gecombineerd met inzicht waarvan je 25 vragen goed moet hebben.

Je doet theorie examen voor de auto op een individueel touchscreen. Op dit scherm krijg jij jouw theorie examen voorgeschoteld. Wil je weten hoe dit in z'n werk gaat of een filmpje kijken hoe het theorie examen gaat? Klik dan hier.

VOC Rijschool van Oijen bied je 2 mogelijkheden aan om je theoriecertificaat te behalen. Dit kan via zelfstudie met boeken in combinatie met online oefenen of de door ons andere geadviseerde methode. Behaal jouw theorie examen met behulp van het online zelfstudiepakket met 3 maanden speedtheorie, 5 uur online oefenen en een theorieboek als naslagwerk.

Auto theorie halen met zelfstudie uit een boek.

Jouw auto theorie behalen? De eerste methode om jezelf voor te bereiden op jouw theorie examen is door middel van zelfstudie. Wij hebben daarvoor op ons kantoor leerboeken en inlogcodes voor online oefenen. Om met zelfstudie uit een leerboek te slagen heb je veel discipline nodig.

Je zult de lesstof moeten begrijpen. Voor degene die hier moeite mee heeft is een online cursus beter dan leren uit een boek. Het uit je hoofd leren van de oefenvragen heeft geen zin, omdat het CBR de officiële examenvragen niet uitgeeft. Je krijgt dus altijd andere vragen dan de oefenvragen op je examen.

Dit is één manier om jouw auto theorie te behalen, maar je kan ook bij onze rijschool in Helmond een online zelfstudietheoriepakket verkrijgen. Geïnteresseerd? Lees dan hieronder verder over wat wij voor je kunnen betekenen.  

Online theorie zelfstudiepakket.

De door ons geadviseerde methode is het online zelfstudietheoriepakket. Dit verhoogt je slaagkans aanzienlijk. Dit pakket bestaat uit de volgende zaken:

  • 3 maanden online Speedtheorie waarbij je online aan de hand wordt genomen door de theoriestof met per hoofdstuk oefenvragen.
  • Een theorieboek als naslagwerk zodat je ook zaken in dit boek kunt terugzoeken.
  • En daarnaast 5 uur online oefenen met complete theorie-examens maar ook oefenvragen per onderwerp en moeilijke vragen.

Het inloggen voor de online Speedtheorie of online oefenvragen doe je na het aanschaffen van de inlogcodes via onze website op de homepage onder het kopje "Online Theorie".

Theorie cursus en examen

Door de coronamaatregelen is het lange tijd niet toegestaan geweest om theoriecursussen te mogen verzorgen. In deze periode zijn wij ook gestopt met het verzorgen van klassikale theoriecursussen. Hiervoor in de plaats is het online theorie zelfstudie pakket gekomen. Een uitgekiende methode met online lessen en online oefenexamens om je op voor jouw geschikte momenten optimaal voor te bereiden op je theorie-examen.

Degenen die daarnaast toch specifieke vragen hebben of behoefte hebben aan individuele begeleiding kunnen contact opnemen met ons kantoor. Specifieke vragen zoeken wij voor je uit en wij komen snel daarna met een antwoord op je vraag. Individuele begeleiding is ook mogelijk. Je kan je hiervoor melden op ons kantoor en wij maken dan een afspraak met je zodat één van onze docenten op kantoor met jou individueel de theorie kan doornemen voor die gedeelten waarop je vastloopt. De kosten hiervoor zijn gelijk aan de kosten voor een autorijles.

Theorie examen auto aanvragen

Om het je makkelijk te maken hebben wij stap voor stap omschreven hoe je je theorie examen voor de auto kan aanvragen bij het CBR.

  • Ga naar CBR.nl en log in met je DigiD.
  • Kies ‘Theorie-examen reserveren’.
  • Volg de instructies op het scherm.
  • Klik aan dat je theorie examen voor de auto wilt doen, in welke taal je dat wilt doen en waar en wanneer je dat wilt doen.
  • Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, betaal je de kosten voor het examen direct online via iDEAL.
  • Daarna ontvang je via e-mail de bevestiging van je aanvraag.
  • Je kunt op Mijn CBR altijd zien welke reservering je hebt gemaakt.

Reserveer hier je theorie examen voor de auto bij het CBR.

Auto theorie halen bij onze rijschool in Helmond

Heb jij jouw online theorie al aangevraagd en wil jij direct beginnen met het oefenen van de theorie om uiteindelijk je rijbewijs te halen? Klik dan hieronder verder. Log in met jouw unieke login code en ga direct van start. 

Online theorie

Theorie examen auto

Dit zeggen onze klanten over ons