Menu
Proefles regelen

Theorie

Indien je een toets of examen wilt afleggen bij het CBR dien je in bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat voor auto.

Je kunt hiervoor bij het CBR een theorie-examen afleggen, indien je daarvoor slaagt heb je 18 maanden tijd om je rijbewijs te halen. Theorie-examen voor auto kun je afleggen vanaf je 16e verjaardag. Wil je een theorie-examen reserveren, doe dit dan via ons kantoor of klik hier om rechtstreeks bij het CBR een afspraak te maken.

Het theorie-examen bestaat in totaal uit 65 vragen. De eerste 25 vragen gaan over gevaarherkenning en daarvan dien je 13 vragen goed te beantwoorden. De overige 40 vragen bestaan uit 12 vragen over verkeersregels waarvan je er 10 goed moet hebben en 28 vragen verkeersregels gecombineerd met inzicht waarvan je 25 vragen goed moet hebben. Je doet examen op een individueel touchscreen je theorie-examen voorgeschoteld krijgt, wil je weten hoe dit in z'n werk gaat of een filmpje kijken hoe het theorie-examen gaat, klik dan hier

VOC rijschool van oijen biedt je 2 mogelijkheden aan om je theoriecertificaat te behalen, via zelfstudie of via onze theoriecursus.

Zelfstudie

De eerste methode is via zelfstudie wij hebben daarvoor op ons kantoor leerboeken en inlogcodes voor online leren en/of oefenen. Om met zelfstudie te slagen heb je veel discipline nodig. Je zult de lesstof moeten begrijpen voor degene die hier moeite mee heeft is een online cursus beter als leren uit een boek, uit je hoofd leren van de oefenvragen heeft geen zin omdat het CBR de officiële examenvragen niet uitgeeft. Je krijgt dus altijd andere vragen dan de oefenvragen op je examen.

Theoriecursus volgen

Een alternatieve methode is een theoriecursus volgen, dit verhoogt je slaagkans aanzienlijk. Bij een theoriecursus ga je in een aantal lessen samen met de docent door de complete leerstof waarbij de docent je met audiovisuele hulpmiddelen uitgebreide toelichting geeft en je tevens vele mogelijkheden hebt om je specifieke vragen te stellen. Ook bij een theoriecursus zul je met een theorieboek of online cursus buiten de klassikale cursus zelf goed moeten leren om een goede slaagkans te hebben. De theoriecursussen worden afgesloten met een avond examentraining volgens dezelfde methode als bij het CBR theorie-examen. Meld je tijdig aan want sinds de coronatijd zijn er maar een beperkt aantal plaatsen in de theoriecursus.

Bij VOC rijschool van oijen volg je de theoriecursussen op maandagavond, hierbij krijg je 4 maandagavonden les van 18.30 tot 21.00 uur en de vijfde maandagavond proefexamens van 18.30 tot 21.00 uur.

Weten wanneer de cursussen starten, klik hier of kijk op tabblad STARTDATA.

Up to date theoriesysteem

VOC rijschool van oijen heeft een up to date theorie proefexamen systeem in gebruik. Kandidaten doen proefexamens op een tablet met touchscreen wat nagenoeg overeenkomt met het nieuwe CBR theorie-examen. Wij hebben daarvoor de beschikking over 20 tablets om met maximaal 20 kandidaten tegelijk een proefexamen te kunnen doen op dezelfde wijze als bij het theorie-examen zoals dit nu door het CBR gebruikt wordt. Hierdoor kunnen ook de nieuwe vraagsoorten zoals schuifvragen en aanwijsvragen geoefend worden en ben je gewend aan deze nieuwe manier van examineren en dus nog beter voorbereid op het CBR examen.

Theorielessen voor de auto

Dit zeggen onze klanten over ons