Menu
Proefles regelen

Motor

KNMV GediplomeerdVOC Rijschool van Oijen is de specialist voor je motorrijbewijs.

Een motorrijbewijs halen is net als het examen opgesplitst in 2 delen. Je begint met de opleiding voertuigbeheersing waarbij naast een start met verkeersdeelneming op de openbare weg hoofdzakelijk bijzondere verrichtingen geoefend worden. Nadat je geslaagd bent voor dit deel ga je verder met lessen verkeersdeelneming op de openbare weg. Afsluitend doe je ook examen op de openbare weg voor dit onderdeel. Daarna heb je je motorrijbewijs gehaald!

Ben je jonger dan 20 jaar moet je om alle motorfietsen te mogen rijden vanaf nu je motorrijbewijs in stappen halen met minimaal 4 praktijkexamens. Je mag dan vanaf je 17e starten met een 125cc motorfiets (A1) en daarmee doe je eerst examen voor bijzondere verrichtingen (AVB) en daarna op de openbare weg (AVD). Je mag daarna gaan rijden met een lichte A1 motorfiets (max. 125cc en max.11kW). Na 2 jaar mag je dan opnieuw examen doen met een motorfiets tot 35kW (A2). Dit is een examen op de weg met onderweg een paar bijzondere verrichtingen om je motorrijbewijs te halen. Tot slot kun je dan na 2 jaar examen doen met een motorfiets met minimaal 50kW (A). Ook dit is een examen op de weg met onderweg een paar bijzondere verrichtingen. Nadat je hiervoor geslaagd bent mag je je motorrijbewijs aanvragen en vervolgens op alle motorfietsen rijden. 

Ben je 20 jaar kun je direct instromen voor rijbewijs A2, je kunt dan de lichtste categorie A1 overslaan. Dit houdt in dat je op je 20e direct kunt starten met lessen op A2 zodat je de categorie A1 over kunt slaan.

Ben je tussen de 21 en 24 jaar is er een speciale regeling, je kunt dan lessen en examen doen op de zware categorie echter na het behalen van je rijbewijs krijg je code80 op je rijbewijs dit houdt in dat je maximaal 2 jaar of uiterlijk tot je 24e verjaardag met een A1 of A2 motor mag rijden, daarna mag je zonder examen maar wel na het verversen van je rijbewijs met alle motoren rijden.

Ben je 24 jaar of ouder kun je rechtstreeks voor de zware categorie gaan. Zie voor het rijbewijs in stappen en de regels ook bijgaande brochure: Bekijk PDF .

Dit zeggen onze klanten over ons