Menu
Proefles regelen

Over VOC

Als één van de eerste rijscholen in Helmond verzorgen wij al sinds 01 januari 1937 rijopleidingen voor de personenauto. Dit onder de naam rijschool Leo van Oijen, de oprichter van onze verkeersschool. In 1968 heeft Sjef van Tilburg het bedrijf overgenomen.

Sinds begin jaren tachtig zijn we ook actief in Eindhoven en voeren we mede de naam VOC Verkeersscholen, daarmee ook onze bredere activiteiten dan alleen autorijles aangevend. In de jaren tachtig in een stroomversnelling gekomen door onze eigen ontwikkeling van de versnelde rij opleidingen. Wij hebben ons gespecialiseerd in verkorte rij opleidingen voor alle categorieën van het rijbewijs.

Ook zijn wij ons in die periode meer en meer gaan specialiseren in de theorie en rij opleiding voor de grote voertuigen, waaronder de vrachtauto, aanhangwagen en trekker-oplegger opleidingen. Ook voor deze categorien verzorgen wij de versnelde rij opleiding.

Sinds 1994 zijn wij in ons huidige pand gevestigd welke naast functionele theoriezalen ook voorzien is van een loods ingericht voor het geven van logistieke opleidingen zoals de opleiding voor heftruck, reachtruck en electropallettruck. In 2000 heeft Sjef van Tilburg zich teruggetrokken uit het bedrijf en heeft Dirk van Tilburg zijn taken overgenomen en in 2022 is met Bo van Tilburg inmiddels de derde generatie tot het familiebedrijf toegetreden. En ook nu nog vinden er nieuwe ontwikkelingen plaats zoals bijvoorbeeld de vakbekwaamheid en nascholing voor vrachtwagenchauffeurs, RIS, rijbewijs C1 voor lichte vrachtwagen, Certificaat LZV voor Lange Zware Voertuigcombinaties en de nieuwe categoriën motor A1, A2 en A onbeperkt. En sinds eind 2018 voeren we met trots weer de grotendeels oorspronkelijke naam en zijn we actief onder de naam VOC rijschool van oijen.

Ons team van rij instructeurs en theorie docenten bestaat uit 20 enthousiaste mensen met elk hun eigen specialiteit die hun vak zeer kundig en met plezier uitvoeren. Daarmee bestrijken wij geheel Zuid-Oost Brabant en een deel van Noord Limburg. Hieronder een foto uit 2012 met een deel van het materiaal en de mensen.

Over VOC

Dit zeggen onze klanten over ons