Menu
Proefles regelen

Nascholing CODE95

Op 10 september 2009 is het bestaande Chauffeursdiploma vervallen en vervangen door de vakbekwaamheid welke als code 95 in het rijbewijsregister vermeldt wordt.

Voor wie geldt dit?

Voor bestaande rijbewijsbezitters C en CE welke voor 10 september 2009 in het bezit waren van een rijbewijs C en/of CE geldt dat zij vóór 10 september 2016 totaal 35 uur (5 dagen) nascholing moeten hebben gedaan waarvan minimaal 7 uur (1 dag)praktijk.  Voor de mensen welke na 10 september 2009 hun rijbewijs C of CE hebben gehaald en voor de overigen na het verlopen van hun eerste vakbekwaamheid geldt dat de 35 uur of 5 dagen nascholing in een periode van 5 jaar dient te geschieden.

Vrijstellingen?

Net zoals bij het chauffeursdiploma bestaan ook hier vrijstellingen. De belangrijkste was voor chauffeurs geboren voor 1 juli 1955, deze is echter inmiddels ingetrokken en ook deze chauffeurs moeten inmiddels een geldige code 95 op hun rijbewijs kunnen tonen. Wilt u weten of er vrijstellingen gelden voor uw werk klik dan hier op de website van de inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) of neem contact met ons op.

Nu of later volgen?

Deze cursussen, welke vooraf gecertificeerd en goedgekeurd dienen te worden door CCV, kunnen nu al gevolgd worden maar mogen ook later gevolgd worden. Verwachting is wel dat tegen het einde vande periode het aantal scholingsplaatsen zeer beperkt zal zijn. Advies is dus wacht niet te lang, zeker met de praktijkopleidingen want de capaciteit is beperkt.

Wat als ik het laat verlopen?

Indien de vakbekwaamheid is verlopen mag u niet meer met een vrachtwagen boven 7500 kg.TMM rijden en dient u eerst het volledige nascholingstraject van 5 dagen of 35 uur te doorlopen voordat u weer mag rijden.

Welke bijscholing?

De diverse bijscholingen zijn zeer divers en bestaan o.a. uit: training HNR, defensief rijden, schadepreventie, veilig werken met heftruck, digitale tachograaf, communicatieve vaardigheden, EHBO, VCA, enz. Bij de praktijktrainingen is sprake van minimaal 2,5 uur per leerling rijden met de vrachtwagen, theorietrainingen kunnen ook praktijk bevatten maar tellen niet voor de minimaal 7 uur praktijk mee.

Hier volgt een lijst met de nascholingstrainingen welke op dit moment bij ons beschikbaar zijn:

  • W01 Rijvaardigheid inclusief Het Nieuwe Rijden vrachtwagen, 1-daagse praktijktraining waarde 7 uur.
  • W02 Rijoptimalisatie Rijvaardigheidsanalyse vrachtwagen, 1-daagse praktijktraining waarde 7 uur.
  • W05 Manoeuvreren met een vrachtwagencombinatie, 1-daagse praktijktraining waarde 7 uur.
  • U16 Veiligheidscertificaat Vorkheftruck, 2-daagse theorietraining waarde 14 uur.
  • U16 Herhaling veiligheidscertificaat Vorkheftruck, 1-daagse theorietraining waarde 7 uur.
  • U16 Veiligheidscertificaat Reachtruck, 2-daagse theorietraining waarde 14 uur.
  • U16 Herhaling veiligheidscertificaat Reachtruck, 1-daagse theorietraining waarde 7 uur.
  • U23 Digitale tachograaf, 1-daagse theorietraining waarde 7 uur.
  • U03 Lading zekeren, 1-daagse theorietraining waarde 7 uur.
  • U05 Basisveiligheid VCA, 1-daagse theorietraining waarde 7 uur.
  • U05 Basisveiligheid VCA herhaling, 1-daagse theorietraining waarde 7 uur.
  • BHV dagcursus waarde 7 uur.
  • BHV avondcursus waarde 14 uur.
  • BHV herhaling waarde 7 uur.
  • EHBO basis of herhaling waarde 7 uur.

(sommige van deze opleidingen worden door ons in samenwerking met andere opleiders verzorgd en vinden daarom soms op andere locaties plaats)

Startdata

Digitale Tachograaf op aanvraag.

Lading Zekeren op aanvraag.

Basisveiligheid VCA op aanvraag.

De praktijktrainingen vinden dagelijks plaats, bel nu voor de eerstvolgende vrije plaatsen. De trainingen veilig werken met hef- en reachtruck starten wekelijks, bel nu voor de eerstvolgende vrije plaatsen.
Bel nu en reserveer een plaats op de training van uw keuze.

Subsidie?

Draagt uw werkgever voor u bij aan het het SOOB fonds dan kan hij voor u gedeeltelijke subsidie krijgen bij één praktijktraining. Voor chauffeurs welke bij hebben gedragen aan het SOOB fonds maar nu (tijdelijk) geen werk hebben bestaan ook mogelijkheden voor subsidie. Bel ons voor meer informatie.


Samenwerkende partners.

VOC rijschool van oijen richt zich met haar trainingen op haar specialiteit, daarnaast werken wij samen met partners welke hun specialiteit op trainingen met een ander vakgebied hebben. Zo kunnen wij samen een compleet pakket aanbieden en bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze nascholingscursussen, wilt u een andere training of heeft u specifieke wensen op het gebied van de nascholing kom dan even langs of bel 0492-522994.

Nascholing Vakopleiding HeftruckNascholing Vakopleiding

Dit zeggen onze klanten over ons