Menu
Proefles regelen

Herstart lessen, toetsen en examens met hygiene maatregelen

Geplaatst: 15-03-2020

Update 14/05/2020

Vanaf heden zijn alle opleidingen, toetsen en examens welke wij aanbieden weer te plannen. Het is momenteel erg druk zowel bij het CBR als ook bij de rijschool vanwege alle uitgestelde lessen en vooral ook examens en toetsen. Wij helpen iedereen even graag maar uiteraard hebben leerlingen welke snel hun uitgestelde examen kunnen c.q. moeten doen op dit moment voorrang. Na deze eerste hausse is er weer voldoende ruimte om lessen in te halen en alsnog snel examen te doen binnen de mogelijkheden bij het CBR.

Hou er wel rekening mee dat de beperkende maatregelen voorlopig blijven gelden: bij diagnose corona binnen het gezin minimaal 14 dagen geen mogelijkheid te lessen of examen te doen en bij coronagerelateerde klachten zoals koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheid binnen het gezin is het pas 24 uur nadat iedereen klachtenvrij is mogelijk om les te nemen of examen te doen. In beide gevallen worden lessen en examens kosteloos verzet, indien de instructeur dergelijke klachten heeft wordt deze naar huis gestuurd en lessen verzet of overgezet naar een collega zonder klachten. Daarnaast worden extra hygienemaatregelen genomen, is het voorgesprek, de uitleg van lesonderwerpen en de evaluatie van de les zoveel mogelijk buiten de auto en is het niet toegestaan met meer dan 2 personen in de auto te zitten. Als gevolg daarvan is er telkens pauze tussen de praktijklessen om de auto te reinigen en zodat de instructeur van de ene naar de andere leerling kan rijden. Indien de leerling dat wenst kan deze een eigen mondkapje en handschoenen gebruiken.

Tijdens praktijkexamens of toetsen voor auto, aanhangwagen, vrachtwagen en combinatie zijn vooralsnog mondkapjes verplicht welke door het CBR bij aanvang worden verstrekt. Tevens wordt voor het examen door leerling en examinator het voertuig extra gereinigd en is het momenteel niet toegestaan dat de instructeur het examen of het begin- of eindgesprek bijwoont. Door het CBR wordt op dit moment samen met TNO en RIVM nog onderzoek gedaan naar het nut van de mondkapjes en/of de mogelijkheid en het nut tot het plaatsen van zeilschermen tussen leerling en examinator/instructeur. Het kan dus zijn dat de voorwaarden voor het examen afhankelijk van de uitkomst van deze onderzoeken van het ene op het andere moment wijzigen.

Update 06/05/2020

Nadat eerder vandaag bekend werd dat per 11/5 de praktijkexamens bromfiets en motor bijzondere verrichtingen weer doorgang vinden, is vanavond op de persconferentie aangekondigd dat onder beperkende maatregelen ook alle overige lessen en opleidingen weer plaats kunnen vinden per maandag 11 mei aanstaande.

De beperkende maatregelen houden in:

- iedere keer opnieuw vragen heb je klachten zoals griep, hoesten, benauwdheid, kortademigheid, koorts of is er diagnose corona in gezin, alleen bij beide vragen nee door instructeur en leerling kan er gelest worden

- tussen 2 leerlingen is telkens 10 minuten pauze om de auto te reinigen en ventileren

- leerlingen komen bij voorkeur naar de rijschool of het station

- mondkapjes en handschoenen zijn niet verplicht, doch het staat iedereen vrij deze te gebruiken mits zelf meegebracht

- luchtcirculatie in de auto dient tijdens de rijles beperkt te blijven door de ramen gesloten te houden en de ventilatie/airco zo min mogelijk te gebruiken

- voor- en nabesprekingen alsmede andere handelingen zoals maken van afspraken en afrekenen dienen zoveel mogelijk buiten de auto plaats te vinden op minimaal 1,5 meter afstand

- regels kunnen tussentijds door overheid/CBR/RIVM worden aangepast en zijn dan onmiddelijk van toepassing.

- wie zich niet aan de regels/voorschriften houdt kan door de instructeur uit de auto verwijderd worden

Deze maatregelen gelden voor alle praktijklessen voor de categorie Auto (B), Aanhangwagen (BE), Vrachtwagen (C) en combinatie (CE).

Voor de theorielessen geldt dat deze ook weer opgestart zullen worden met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Daarbij zijn de klassen kleiner en kan alleen gebruik gemaakt worden van de beschikbare plekken.

Vanaf donderdag 7 mei is ons kantoor weer op normale tijden geopend en zullen wij alle bestaande leerlingen gaan benaderen om hun opleiding te vervolgen.

Examens anders dan bromfiets en motor bijzondere verrichtingen kunnen binnenkort weer ingepland worden, verwachting is dat deze na hemelvaart weer doorgang vinden.

Update 30/04/20

Er komt wat beweging in de mogelijkheden.

Ons bedrijfspand is op de COVID-19 maatregelen aangepast met aangepaste wachtruimte, minder stoelen, reinigingsmiddelen en bij onze balie afscheidingen om direct contact te vermijden. Vanaf vrijdag 1 mei is ons kantoor weer geopend, check voor actuele openingstijden de website of facebook, de openingstijden kunnen afwijken van de standaard openingstijden.

De eerste opleidingen die weer mogelijk zijn, zijn de opleidingen voor hef- en reachtruck. Deze opleidingen zijn met maximaal 6 personen waarbij bij de theorie met gemak 1,5 meter afstand gehouden kan worden en dat geldt zeker ook voor de praktijk in de heftruckhal. Heftruckopleidingen starten weer vanaf 11 mei a.s., bel of mail ons voor de mogelijkheden.

De volgende opleidingen die mogelijk zijn zijn motoropleidingen, bij deze opleidingen is 1,5 meter afstand geen probleem en daarom mogen deze volgens de veiligheidsregio weer opnieuw plaatsvinden. Er zijn wel een aantal beperkingen waarvan de voornaamste zijn dat leerlingen geen gebruik mogen maken van outfits van de rijschool. Dit houdt in dat leerlingen over eigen motorkleding inclusief helm, schoeisel en handschoenen moeten beschikken en dat omkleden op de rijschool niet mogelijk zal zijn. Tevens zal bij de voor- en nabespreking de 1,5 meter afstand in acht genomen moeten worden. Inmiddels is er schriftelijke toestemming van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost en zal de motoropleiding opnieuw gestart worden op zaterdag 2 mei aanstaande.

Overige opleidingen, en toetsen en examens bij bet CBR vinden vooralsnog in ieder geval tot en met hemelvaart geen doorgang.

Update 24/4/2020

Voorlopig zijn examens verder uitgesteld tot en met hemelvaart (21 mei 2020). Er is echter ook positief nieuws. Ten eerste is het toegestaan om logistieke opleidingen zoals hef- en reachtruck te verzorgen en wij zullen deze dan ook weer opstarten en kandidaten benaderen om hier weer mee aan de slag te gaan. Ten tweede is het niet uitgesloten dat sommige opleidingen zoals motor en bromfiets weer zeer snel mogen opstarten (in Groningen is het vanaf 25/4 weer toegestaan om motorrijles te geven in de rest van Nederland vooralsnog niet). Ten derde worden er op dit moment samen met CBR, RIVM en TNO testen gedaan met maatregelen om auto, aanhanger en vrachtwagen weer mogelijk te maken. Als laatste zijn wij net als de scholen ook ingestapt in de wereld van e-learning en digitaal lesgeven voor de theorie. De verwachting is dat klassikale theorielessen voorlopig niet toegestaan blijven, wij bieden cursisten daarom de mogelijkheid om een digitaal lesprogramma te volgen voor de theorie. De digitale theorielessen zijn er voor de volgende categoriën: auto, motor, bromfiets en vrachtwagen (voor deze laatste zowel voor RV1 als voor R2C of V2C/V3C). Wil je gebruik maken van of meer info over de e-learning theorie stuur dan een mail naar info@rijles-voc.nl.

Update 1/4/2020

De examens zijn uitgesteld t/m 28 april 2020 evenals het wettelijke verbod om rijles te geven. Dit houdt concreet in dat, wanneer dit zo blijft, VOC rijschool van oijen weer eind april op zal starten. Zodra meer bekend is over hervatting van lessen of mogelijkheid examens te plannen zullen wij de betreffende leerlingen benaderen, helaas kunnen wij tot die tijd net als alle andere rijscholen geen afspraken maken voor lessen of examens. Heeft u vragen mail ons dan op info@rijles-voc.nl

Update 23/3/2020

Inmiddels zijn de examens uitgesteld t/m 5 april 2020. Dit houdt concreet in dat, wanneer dit zo blijft, VOC rijschool van oijen weer rond 2 april op zal starten. Leerlingen zullen dan benaderd worden om het rijexamen af te gaan leggen.

Update 18/3/2020

Wij volgen de cbr richtlijn en de verwachting is dat wij een paar dagen eerder dan het cbr weer open gaan om de kandidaten voor te bereiden op hun examen. Actuele stand van zaken is dat cbr in ieder geval tot en met 31 maart gesloten blijft, in het geval dit zo blijft zullen wij vrijdag 27 maart weer geleidelijk opstarten.

U kunt ons voor vragen bereiken via e-mail op info@rijles-voc.nl

Zondag 15/3 om 17.30 hebben wij van het CBR te horen gekregen dat daar alle activiteiten voor de komende 3 weken stil liggen. Tevens is er een advies uitgegaan om minimaal 1,5 meter afstand te houden. Omdat dit bij het verzorgen van rijlessen niet mogelijk is zijn wij genoodzaakt vanaf dat moment ook meteen alle lessen te annuleren. Wat dit voor gevolgen heeft kunnen wij nu een uur later nog niet overzien, behalve dat lessen stil liggen en dus ons complete bedrijf. Wij proberen u via de gebruikelijke kanalen op de hoogte te houden en hopen samen met u dat dit van korte duur zal zijn.

Nieuws overzicht

Dit zeggen onze klanten over ons