Menu
Proefles regelen

Wilt u snel uw vrachtwagenrijbewijs halen?

Wilt u snel het vrachtwagenrijbewijs halen? Of misschien vindt u het belangrijk dat uw personeelsleden het vrachtwagenrijbewijs halen? VOC Rijschool van Oijen werkt nauw samen met Sectorinstituut Transport en Logistiek, het STL. 

Dit is dé opleider voor de transportbranche. In combinatie met onze gekwalificeerde, bekwame en enthousiaste rijinstructeurs zorgen wij ervoor dat u snel het vrachtwagenrijbewijs kan halen. Door onze goede begeleiding mogen onze leerlingen snel examen doen en slagen er veel in hun eerste poging. Wilt u snel uw vrachtwagenrijbewijs halen? Dan zit u bij ons goed!  

Waarom het vrachtwagenrijbewijs halen?

Waarom een vrachtwagenrijbewijs halen? Dit rijbewijs, ook wel het groot rijbewijs genoemd, is nodig wanneer u voertuigen wilt besturen waarvan de toegestane maximum massa meer dan 3500kg bedraagt en niet meer dan 9 personen kan vervoeren. Het vrachtwagenrijbewijs wordt ingedeeld in twee categorieën.

 • C1, voor vrachtwagens tot een maximum van 7500kg.TMM
 • C voor alle vrachtwagens. 

Voor vrachtwagens met TMM boven de 7500kg dient u, mits u niet onder de uitzonderingen valt, een praktische toets vakbekwaamheid af te leggen. Een vrachtwagenrijbewijs halen komt erg overeen met het behalen van een autorijbewijs. Zo zijn er bijvoorbeeld onderdelen zoals:

 • Voorbereiding en controle voor het vertrek.
 • Het rijden op verschillende soorten typen wegen en diverse omgevingen.
 • Het leren rijden met een navigatiesysteem. 
 • En het uitvoeren van bijzondere verrichtingen. 

Het vrachtwagenrijbewijs halen kan op verschillende manier:

Wij geven onze rijlessen in een zeer moderne DAF XF106 of XG vrachtwagen met een super schone EURO6 motor. Deze rijlessen vinden plaats in Helmond en omstreken!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u naar ons kantoor komen of bellen met 0492-522994.

Hoe kunt u uw vrachtwagenrijbewijs halen?

Niet iedereen kan zich zomaar opgeven om het vrachtwagenrijbewijs te halen. Hieraan zijn een aantal vereisten verbonden waaraan u moet voldoen, zoals dat u in het bezit moet zijn van het rijbewijs B. Hieronder staat omschreven waaraan u moet voldoen om uw vrachtwagenrijbewijs te halen. 

Vrachtwagenrijbewijs C

Volgens het CBR moet u aan de volgende voorwaarden voldoen om het vrachtwagenrijbewijs te halen:

Minimumleeftijd

 • 21 jaar.

Gezondheidsverklaring

 • eigen verklaring invullen;
 • keuring door bedrijfsarts.

Examens

 • RV1 theorie-examen;
 • R2C Theorie-examenpraktijk;
 • Praktijkexamen C.

Het vrachtwagenrijbewijs C met code 95 halen

Volgens het CBR moet u aan de volgende voorwaarden voldoen om het vrachtwagenrijbewijs te halen.

Minimumleeftijd

 • 18 jaar.

Gezondheidsverklaring

 • eigen verklaring invullen;
 • keuring door bedrijfsarts.

Examens

 • een RV1 theorie-examen;
 • een V2C en V3C Theorie-examen;
 • een praktische toets;
 • een toets die wordt afgenomen op besloten terrein;
 • het praktijkexamen C.

Combinatie vrachtwagenrijbewijs

Wilt u een vrachtwagencombinatie besturen? Dan heeft u hier een apart rijbewijs voor nodig. Tijdens de opleiding voor combinatiechauffeur worden verschillende aspecten doorlopen.

Zo wordt er een voorbereiding en controle gedaan, leert u aan- en afkoppelen, u leert rijden op wegen binnen en buiten de stad en nog veel meer. Tijdens de opleiding worden alle belangrijke aspecten doorlopen om u klaar te stomen voor het echte werk!

Hierbij wordt u door onze rijinstructeurs goed geholpen. Iedere stap en aspect wordt met zorgvuldigheid behandeld. Heeft u meer moeite met het ene onderdeel dan het andere? Dat kan en dat is volkomen logisch want iedereen heeft altijd wel een onderdeel wat minder soepel op het begin gaat. Aan dit onderdeel besteden wij dan ook meer aandacht. 

Dit kan uzelf en ook onze instructeur goed inschatten. Het doel is dat u aan het eind veilig kunt rijden waardoor u in één keer uw vrachtwagenrijbewijs kan halen.  Rijlessen volgen in Helmond of omgeving was nog nooit zo fijn!

Een bedrukte vrachtwagen van Rijschool van Oijen waarin gelest kan worden om het vrachtwagenrijbewijs te halen.

Ook kunt u bij ons het vrachtwagenrijbewijs CE halen

Nadat u bij ons uw vrachtwagenrijbewijs C hebt weten te behalen kunt u doorgaan voor het rijbewijs CE. Met dit rijbewijs mag u met een vrachtwagen een aanhanger trekken met maximum gewicht van meer dan 750kg. 

Let op: met een vrachtauto met aanhanger en het vrachtwagenrijbewijs CE mag u op geen enkele manier beroepsmatigs goederen vervoerenHiervoor moet u een vrachtwagenrijbewijs halen met rijbewijs CE met code 95.

Op de website van het CBR staat er precies beschreven waaraan u moet voldoen om dit vrachtwagenrijbewijs te halen. Bent u van plan om ook naar uw rijbewijs C door te gaan voor het vrachtwagenrijbewijs CE? Dan raden wij aan om dit direct hierachter aan te doen.

Het slagingspercentage is enorm hoog voor de leerlingen die direct doorgaan voor hun rijbewijs CE. Hierdoor weet iedereen op snelle manier hun vrachtwagenrijbewijs te halen. 

Vaak zien we ook dat diegene die niet direct beginnen aan het rijbewijs CE het ook niet meer gaan doen. U kunt het vergelijken met het behalen van zwemdiploma B en C. Als u na B niet direct meer doorgaat voor C dan gebeurt dit vaak nooit meer. 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Gegarandeerd succes!

Onze opleiders zijn de beste uit de regio en daarom is het een goede keus om bij ons uw  vrachtwagenrijbewijs te halen! Wij begeleiden onze leerlingen op een professionele manier en met zorgvuldige begeleiding. Zo begint en eindigt u altijd met een fijn gevoel uw rijlessen in Helmond en omgeving.

Onze rijschool is namelijk al meer dan 80 jaar actief. Wij zijn ondertussen een gevestigde rijschool, opleider en gerenommeerde rijschool in de regio.

Wilt u dus uw vrachtwagenrijbewijs halen? U zult geen spijt krijgen voor de keuze voor VOC Rijschool van Oijen in Brabant. Onze slagingspercentages van het rijbewijs C en ook voor het rijbewijs CE zitten boven het landelijk gemiddelde (68%). In de regio van Helmond hebben wij zelfs het hoogste percentage, wat natuurlijk komt door onze goede rijlessen.

Wij hebben al heel veel tevreden leerlingen mogen ondersteunen bij het behalen van hun vrachtwagenrijbewijs. Wie volgt?

Goedkoper uw vrachtwagenrijbewijs halen via uw bedrijf

Wist u dat er ook subsidie is voor werknemers die reeds werkzaam zijn en aangesloten zijn bij het SOOB-scholingsfonds? En bent u een particulier? Wij zijn een geregistreerd instituut in het CRKBO. Hierdoor kunnen wij opleidingen aanbieden zonder BTW! 

Bent u bereid om in uzelf te investeren om op korte termijn u vrachtwagenrijbewijs te halen op een veilige, snelle en succesvolle manier? Het team van VOC Rijschool van Oijen helpt u graag op weg om uw vrachtwagenrijbewijs te halen! Doe hieronder een aanvraag voor een BTW-vrije opleiding. 

Doe hier een aanvraag voor een opleiding BTW vrij

Uw vrachtwagenrijbewijs halen in Helmond? 

VOC Rijschool van Ooijen helpt graag iedereen op weg, geeft persoonlijke aandacht en streeft altijd naar de beste kwaliteit. Zoals net vermeld, kunt u uw vrachtwagenrijbewijs halen door losse lessen te nemen of door een verkorte opleiding te volgen.

Als u losse lessen neemt, dan kunt u per keer 2 uur achtereen plannen en bij een verkorte opleiding lest u halve dagen of hele dagen. Wij denken graag met onze leerlingen mee over het inplannen van de uren en dagen. Maatwerk is bij ons mogelijk!

Van onze instructeurs krijgt u een advies voor de opleidingsvorm en de lengte van de opleiding. Komt u niet uit Helmond? Geen probleem! Wij helpen graag iedereen om zijn of haar vrachtwagenrijbewijs te halen . Wij zijn voor rijlessen dus ook actief in de omgeving van Helmond zoals: Gemert, Aarle-Rixtel, Someren en Deurne. 

Ja, ik wil mijn vrachtwagenrijbewijs halen!

Dit zeggen onze klanten over ons