Menu
Proefles regelen

Vrachtwagenrijbewijs halen

Wilt u het vrachtwagenrijbewijs halen? Of misschien vindt u het belangrijk dat uw personeelsleden het vrachtwagenrijbewijs halen? VOC Rijschool van Oijen werkt nauw samen met Sectorinstituut Transport en Logistiek, het STL. Dit is dé opleider voor de transportbranche. Wist u dat er ook subsidie is voor werknemers die reeds werkzaam zijn en aangesloten zijn bij het SOOB scholingsfonds? En bent u een particulier? Wij zijn een geregistreerd instituut in het CRKBO. Hierdoor kunnen wij opleidingen aanbieden zonder BTW!

Vrachtwagenrijbewijs halen

Het vrachtwagenrijbewijs, ook wel het groot rijbewijs genoemd, is nodig wanneer u voertuigen wilt besturen waarvan de toegestane maximum massa meer dan 3500kg bedraagt en niet meer dan 9 personen kan vervoeren. Het vrachtwagenrijbewijs wordt ingedeeld in twee categorieën.

 • C1, voor vrachtwagens tot een maximum van 7500kg.
 • TMM en C voor alle vrachtwagens. 

Voor vrachtwagens met TTM boven de 7500kg dient u, mits u niet onder de uitzonderingen valt, een praktische toets vakbekwaamheid af te leggen. Het behalen van het vrachtwagen rijbewijs komt erg overeen met het behalen van een autorijbewijs. Zo zijn er bijvoorbeeld onderdelen zoals:

 • voorbereiding en controle voor het vertrek.
 • Het rijden op verschillende soorten typen wegen en diverse omgevingen.
 • Het leren rijden met een navigatiesysteem. 
 • En het uitvoeren van bijzondere verrichtingen. 

Het vrachtwagenrijbewijs halen kan op verschillende manier:

Wij geven onze rijlessen in een zeer moderne  DAF XF196 vrachtwagen met een super schone motor. Wilt u meer lezen over onze vrachtwagens? Lees dan hier verder.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u naar ons kantoor komen of bellen met 0492-522994.

Vrachtwagenrijbewijs halen in Helmond? 

VOC Rijschool van Ooijen helpt graag iedereen op weg, geeft persoonlijke aandacht en streeft altijd naar de beste kwaliteit. Zoals net vermeld, kun jij je vrachtwagenrijbewijs halen door losse lessen te nemen of door een verkorte opleiding te volgen. Als je losse lessen neemt, dan kun je per keer 2 uur achtereen plannen en bij een verkorte opleiding lest u halve dagen of hele dagen. Van onze instructeurs krijg je een advies voor de opleidingsvorm en de lengte van de opleiding. Kom je niet uit Helmond? Geen probleem! Wij helpen graag iedereen met het behalen van zijn of haar vrachtwagenrijbewijs en zijn dus ook actief in de omgeving van Helmond zoals: GemertAarle-RixtelSomeren en Deurne.

Combinatie rijbewijs

Wil je een vrachtwagencombinatie besturen? Dan heb je hier een apart rijbewijs voor nodig. Tijdens de opleiding voor combinatiechauffeur worden verschillende aspecten doorlopen. Zo wordt er een voorbereiding en controle gedaan, leer je aan- en afkoppelen, je leert rijden op wegen binnen en buiten de stad en nog veel meer. Tijdens de opleiding worden alle belangrijke aspecten doorlopen om jou klaar te stomen voor het echte werk!

Gegarandeerd uw vrachtwagenrijbewijs halen?

 

Ik wil mij inschrijven!

 

Andere beroepsopleidingen

Naast het vrachtwagenrijbewijs kun je bij ons ook terecht voor andere beroepsopleidingen. Bijvoorbeeld de beroepsopleiding Heftruck Logistiek. Bij de Vakopleiding Vervoer en Logistiek wordt gewerkt richting een van de vele opeleidingen op het gebied van Heftruck Logistiek. Een overzicht van de bewijzen die je kan halen:

 • Vorkheftruckopleiding
 • Reachtruckopleiding
 • EPT opleiding (Electropallettruck)
 • MPT opleiding (Motorpallettruck)
 • Opleiding electrische pompwagen
 • Diverse andere logisitieke opleidingen op aanvraag.

Daarnaast kun je bij ons ook de Nascholing CODE95  volgen. Dit is een veiligheidsopleiding die aantoont dat jij vielig met materiaal en apparatuur voerweg kunt. Je kan bij ons dus je volledige vakopleiding afleggen.

Vrachtwagenrijbewijs halen Helmond

Beoordeel ons 

Wij horen graag wat klanten van ons vinden, of dat nu positief of negatief is. Wil je graag een review achterlaten? Klik dan hier! Door reviews achter te laten weten wij ook waar we ons in kunnen verbeteren of waar klanten positieve ervaringen mee hebben. 

 

Dit zeggen onze klanten over ons