Menu
Proefles regelen

Wilt u snel uw vrachtwagenrijbewijs halen?

Wilt u snel het vrachtwagenrijbewijs halen? Of misschien vindt u het belangrijk dat uw personeelsleden het vrachtwagenrijbewijs halen? VOC Rijschool van Oijen werkt nauw samen met Sectorinstituut Transport en Logistiek, het STL. 

Dit is dé opleider voor de transportbranche. In combinatie met onze gekwalificeerde, bekwame en enthousiaste rijinstructeurs zorgen wij ervoor dat u snel het vrachtwagenrijbewijs kan halen. Door onze goede begeleiding mogen onze leerlingen snel examen doen en slagen er veel in hun eerste poging. Wilt u snel uw vrachtwagenrijbewijs halen? Dan zit u bij ons goed!  

Waarom het vrachtwagenrijbewijs halen?

Waarom een vrachtwagenrijbewijs halen? Dit rijbewijs, ook wel het groot rijbewijs genoemd, is nodig wanneer u voertuigen wilt besturen waarvan de toegestane maximum massa meer dan 3500kg bedraagt en niet meer dan 9 personen kan vervoeren. Het vrachtwagenrijbewijs wordt ingedeeld in twee categorieën.

 • C1, voor vrachtwagens tot een maximum van 7500kg.TMM
 • C voor alle vrachtwagens. 

Voor vrachtwagens met TMM boven de 7500kg dient u, mits u niet onder de uitzonderingen valt, een praktische toets vakbekwaamheid af te leggen. Een vrachtwagenrijbewijs halen komt erg overeen met het behalen van een autorijbewijs. Zo zijn er bijvoorbeeld onderdelen zoals:

 • Voorbereiding en controle voor het vertrek.
 • Het rijden op verschillende soorten typen wegen en diverse omgevingen.
 • Het leren rijden met een navigatiesysteem. 
 • En het uitvoeren van bijzondere verrichtingen. 

Het vrachtwagenrijbewijs halen kan op verschillende manier:

Wij geven onze rijlessen in een zeer moderne DAF XF106 of XG vrachtwagen met een super schone EURO6 motor. 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u naar ons kantoor komen of bellen met 0492-522994.

Hoe kunt u uw vrachtwagenrijbewijs halen?

Niet iedereen kan zich zomaar opgeven om het vrachtwagenrijbewijs te halen. Hieraan zijn een aantal vereisten verbonden waaraan u moet voldoen, zoals dat u in het bezit moet zijn van het rijbewijs B. Hieronder staat omschreven waaraan u moet voldoen om uw vrachtwagenrijbewijs te halen. 

Uw vrachtwagenrijbewijs C halen

Volgens het CBR moet u aan de volgende voorwaarden voldoen om het vrachtwagenrijbewijs te halen.

Minimumleeftijd

 • 21 jaar.

Gezondheidsverklaring

 • eigen verklaring invullen;
 • keuring door bedrijfsarts.

Examens

 • RV1 theorie-examen;
 • R2C Theorie-examenpraktijk;
 • Praktijkexamen C.

Het vrachtwagenrijbewijs C met code 95 halen

Volgens het CBR moet u aan de volgende voorwaarden voldoen om het vrachtwagenrijbewijs te halen.

Minimumleeftijd

 • 18 jaar.

Gezondheidsverklaring

 • eigen verklaring invullen;
 • keuring door bedrijfsarts.

Examens

 • een RV1 theorie-examen;
 • een V2C en V3C Theorie-examen;
 • een praktische toets;
 • een toets die wordt afgenomen op besloten terrein;
 • het praktijkexamen C.

Uw vrachtwagenrijbewijs halen in Helmond? 

VOC Rijschool van Ooijen helpt graag iedereen op weg, geeft persoonlijke aandacht en streeft altijd naar de beste kwaliteit. Zoals net vermeld, kunt u uw vrachtwagenrijbewijs halen door losse lessen te nemen of door een verkorte opleiding te volgen.

Als u losse lessen neemt, dan kunt u per keer 2 uur achtereen plannen en bij een verkorte opleiding lest u halve dagen of hele dagen. Wij denken graag met onze leerlingen mee over het inplannen van de uren en dagen. Maatwerk is bij ons mogelijk!

Van onze instructeurs krijgt u een advies voor de opleidingsvorm en de lengte van de opleiding. Komt u niet uit Helmond? Geen probleem! Wij helpen graag iedereen om zijn of haar vrachtwagenrijbewijs te halen. Wij zijn dus ook actief in de omgeving van Helmond zoals: GemertAarle-RixtelSomeren en Deurne

Combinatie rijbewijs

Wilt u een vrachtwagencombinatie besturen? Dan heeft u hier een apart rijbewijs voor nodig. Tijdens de opleiding voor combinatiechauffeur worden verschillende aspecten doorlopen.

Zo wordt er een voorbereiding en controle gedaan, leert u aan- en afkoppelen, u leert rijden op wegen binnen en buiten de stad en nog veel meer. Tijdens de opleiding worden alle belangrijke aspecten doorlopen om u klaar te stomen voor het echte werk!

Hierbij wordt u door onze rijinstructeurs goed geholpen. Iedere stap en aspect wordt met zorgvuldigheid behandeld. Heeft u meer moeite met het ene onderdeel dan het andere? Dat kan en dat is volkomen logisch want iedereen heeft altijd wel een onderdeel wat minder soepel op het begin gaat. Aan dit onderdeel besteden wij dan ook meer aandacht. 

Dit kan uzelf en ook onze instructeur goed inschatten. Het doel is dat u aan het eind veilig kunt rijden waardoor u in één keer uw vrachtwagenrijbewijs kan halen.  

Een bedrukte vrachtwagen van Rijschool van Oijen waarin gelest kan worden om het vrachtwagenrijbewijs te halen.

Een vrachtwagen van Rijschool van Oijen die op de weg geparkeerd staat waarin gelest kan worden om het vrachtwagenrijbewijs te halen.

Ook kunt u bij ons het vrachtwagenrijbewijs CE halen

Nadat u bij ons uw vrachtwagenrijbewijs C hebt weten te behalen kunt u doorgaan voor het rijbewijs CE. Met dit rijbewijs mag u met een vrachtwagen een aanhanger trekken met maximum gewicht van meer dan 750kg. 

Let op: met een vrachtauto met aanhanger en het vrachtwagenrijbewijs CE mag u op geen enkele manier beroepsmatigs goederen vervoerenHiervoor moet u een vrachtwagenrijbewijs halen met rijbewijs CE met code 95.

Op de website van het CBR staat er precies beschreven waaraan u moet voldoen om dit vrachtwagenrijbewijs te halen. Bent u van plan om ook naar uw rijbewijs C door te gaan voor het vrachtwagenrijbewijs CE? Dan raden wij aan om dit direct hierachter aan te doen.

Het slagingspercentage is enorm hoog voor de leerlingen die direct doorgaan voor hun rijbewijs CE. Hierdoor weet iedereen op snelle manier hun vrachtwagenrijbewijs te halen. 

Vaak zien we ook dat diegene die niet direct beginnen aan het rijbewijs CE het ook niet meer gaan doen. U kunt het vergelijken met het behalen van zwemdiploma B en C. Als u na B niet direct meer doorgaat voor C dan gebeurt dit nooit meer. 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Gegarandeerd succes!

Onze opleiders zijn de beste uit de regio en daarom is het een goede keus om bij ons uw  vrachtwagenrijbewijs te halen! Wij begeleiden onze leerlingen op een professionele manier en met zorgvuldige begeleiding.

Onze rijschool is namelijk al meer dan 80 jaar actief. Wij zijn ondertussen een gevestigde rijschool, opleider en gerenommeerde rijschool in de regio.

Wilt u dus uw vrachtwagenrijbewijs halen? U zult geen spijt krijgen voor de keuze voor VOC Rijschool van Oijen. Onze slagingspercentages van het rijbewijs C en ook voor het rijbewijs CE zitten boven het landelijk gemiddelde. In de regio van Helmond hebben wij zelfs het hoogste percentage.

Wij hebben al heel veel tevreden leerlingen mogen ondersteunen bij het behalen van hun vrachtwagenrijbewijs. Wie volgt?

Ja, ik wil mijn vrachtwagenrijbewijs halen!

Andere beroepsopleidingen

Niet alleen kunt u bij ons uw vrachtwagenrijbewijs halen, maar ook kunt u bij ons terecht voor andere beroepsopleidingen. Bijvoorbeeld de beroepsopleiding Heftruck Logistiek.

Bij de Vakopleiding Vervoer en Logistiek wordt gewerkt richting een van de vele opleidingen op het gebied van Heftruck Logistiek. Een overzicht van de bewijzen die u kunt halen:

 • Vorkheftruckopleiding;
 • Reachtruckopleiding;
 • EPT opleiding (Electropallettruck);
 • MPT opleiding (Motorpallettruck);
 • Opleiding elektrische pompwagen;
 • Diverse andere logistieke opleidingen op aanvraag.

Daarnaast kunt u bij ons ook de Nascholing CODE95 volgen. Dit is een veiligheidsopleiding die aantoont dat u veilig met materiaal en apparatuur overweg kunt. U kunt bij ons dus u volledige vakopleiding afleggen.

Van alle markten thuis

Naast dat u bij ons een vrachtwagenrijbewijs kunt halen, zoals het rijbewijs C en rijbewijs CE (beide ook met code 95), is het ook mogelijk om bij ons een brommerrijbewijs, motorrijbewijs of autorijbewijs te halen.

Kent u iemand die op zoek is naar een professionele opleider met veel persoonlijke aandacht en die een hoog slagingspercentage heeft? Dan zijn ze bij ons aan het juiste adres!

VOC Rijschool van Oijen is van alle markten thuis of u nu uw vrachtwagenrijbewijs wilt halen of brommer? Wij helpen iedereen op weg!

Beoordeel onze rijschool in Helmond

Wij horen graag wat klanten van ons vinden, of dat nu positief of negatief is. Wil je graag een review achterlaten? Klik dan hier! Door reviews achter te laten weten wij ook waar we ons in kunnen verbeteren of waar klanten positieve ervaringen mee hebben.

Veel klanten gingen u al voor en dit is te zien op klantenvertellen.nl. Wij zien hier erg trots op en dit motiveert ons alleen nog maar meer om nog beter te worden. Dus laat vooral wat achter. Wij lezen alles en doen er ons voordeel mee!

Goedkoper uw vrachtwagenrijbewijs halen

Wist u dat er ook subsidie is voor werknemers die reeds werkzaam zijn en aangesloten zijn bij het SOOB-scholingsfonds? En bent u een particulier? Wij zijn een geregistreerd instituut in het CRKBO. Hierdoor kunnen wij opleidingen aanbieden zonder BTW! 

Spookt de gedachte al veel langer door uw hoofd om een vrachtwagenrijbewijs te halen? Twijfel dan niet langer en maak gebruik van deze actie en zorg ervoor dat u op korte termijn dit rijbewijs haalt.  Zoals al eerder benoemd hebben wij veel vakkennis in huis en gecertificeerde, gediplomeerde en gezellige rijinstructeurs in huis.

Bent u bereid om in uzelf te investeren om op korte termijn u vrachtwagenrijbewijs te halen op een veilige, snelle en succesvolle manier? Het team van VOC Rijschool van Oijen helpt u graag op weg om uw vrachtwagenrijbewijs te halen! Doe hieronder een aanvraag voor een BTW-vrije opleiding. 

Doe hier een aanvraag voor een opleiding BTW vrij

Klaar om uw vrachtwagenrijbewijs te halen?

Ons team heeft maar één doel is dat wij iedereen veilig leren rijden en hierdoor iedereen ook in één keer zijn rijbewijs weet te behalen. De afgelopen jaren wijzen uit dat ons, en onze leerlingen, dit goed lukt. We zijn blij met onze leerlingen die bewust voor ons kiezen en in hunzelf willen investeren. Dit resulteert in goede en snelle resultaten. 

Bent u overtuigt geraakt? Schrijf u dan nu bij ons in en wij nemen contact met u op en samen gaan wij ervoor zorgen om uw vrachtwagenrijbewijs te halen! Veel zijn u al voor gegaan en deze leerlingen hebben met vlag en wimpel hun vrachtwagenrijbewijs op eigen kracht gehaald.  

Wilt u een vrachtrijbewijs halen? Als u dit bij onze rijschool doet in Helmond dan ontvangt u bij ons de volgende voordelen:

 • de beste vrachtwagen rijinstructeurs.
 • onze instructeurs hebben jarenlange ervaring.
 • dé specialist voor beroepsopleidingen.
 • onze rijschool heeft alle certificeringen.
 • veel kennis in huis doordat wij al 80 jaar bestaan.
 • een hoog slagingspercentage voor de eerste poging.
 • veel plezier en gezelligheid tijdens het rijden.

Dus bent u klaar om bij ons uw vrachtwagenrijbewijs te halen? Schrijft u zichzelf dan hieronder direct in en wij zien u snel!

Schrijft u zichzelf hier bij ons in om uw vrachtwagenrijbewijs te halen!

Dit zeggen onze klanten over ons