Menu
Proefles regelen

Veilige, kwalitatieve en gezellige motor lessen volgen?

Net als voor het autorijbewijs mag iedereen eerder beginnen met het volgen van motor lessen. Iedereen met de leeftijd van 17 of ouder mag al beginnen het volgen lessen voor het motorrijbewijs

Sommige mensen vergeten dat je al een jaar eerder mag beginnen met het volgen van lessen voor de motor. Ook voor jouw motorrijbewijs is dit mogelijk! Dus sta jij te trappelen en kan je niet wachten om te beginnen met het volgen van motor lessen bij VOC Rijschool van Oijen? Neem dan hieronder contact met ons op en wie weet zit jij  volgende week al op één van onze motoren.

Neem hier direct contact met ons op

Starten met motor lessen 

De opleiding is net als het examen opgesplitst in twee onderdelen. 

 1. Opleiding voertuigbeheersing: start met verkeersdeelneming op de weg en hoofdzakelijk bijzondere verrichtingen oefenen.
 2. Lessen verkeersdeelneming.

Wanneer het eerste onderdeel behaald is, mag men verder met het tweede onderdeel. Voor beide onderdelen dient dus een examen afgelegd te worden voordat je verder mag naar het volgende onderdeel van de motor lessen. 

Voor het behalen van het motorrijbewijs zijn er verschillende leeftijdscategorieën van belang. 

 • Jonger dan 20 jaar. Kawasaki Z125 125cc
 • Leeftijd van 20 jaar. Kawasaki Z650 650cc 35kW
 • Leeftijd tussen de 21 en 24 jaar. Kawasaki Z650 650cc 51kW
 • Leeftijd van 24 jaar of ouder. Kawasaki Z650 650cc 51kW

Wil je meer weten over de stappen en de regels voor het motorrijbewijs? Download dan deze brochure. Hierin staat alles nogmaals duidelijk en uitgebreid uitgelegd over het volgen van motor lessen. Alle informatie die je nodig hebt en alle extra informatie zijn in deze brochure te vinden. 

Jij krijgt motor lessen van de beste instructeurs

Met meer dan 80 jaar ervaring draait onze rijschool in Helmond al lang mee in deze wereld. Onze instructeurs gaan daarom ook al jaren mee en weten als geen ander de kneepjes van het vak motorrijden. Niet alleen hebben ze veel vakkennis en zijn ze gecertificeerd, maar ook zijn het de gezelligste instructeurs. Niet alleen leren wij jou veilig rijden, maar zij geven de motor lessen ook op een leuke en leerzame manier.

Waar staan lessen bij VOC voor?

Wij vinden dat al onze lessen leuk moeten zijn. Het doel is niet alleen om je goed te leren rijden om jouw rijbewijs te halen, maar je moet het ook leuk gaan vinden om met een motor, auto, scooter of vrachtwagen te gaan rijden. Leerlingen op een veilige manier opleiden met plezier zodat ze in één keer slagen, daar gaan wij voor bij Rijschool van Oijen!

Schrijf je nu direct in om motorrijlessen te gaan volgen

Ook zijn motor proeflessen bij ons mogelijk

Weet jij nog niet zeker of je motorrijden iets vindt? Geen probleem. Speciaal voor jou hebben wij "Try The Bike". Je krijgt dan twee motor lessen van één van onze gecertificeerde en vakkundige instructeurs. Hierin vertellen wij wat over de motor, maken we een aantal proefrondjes op het terrein en daarna gaan we de weg op.

Op deze manier kan jij ook echt ervaren of motorrijden wat voor je is! Hieronder kan jij gebruik maken van de actie om tegen een gereduceerd tarief motor lessen bij ons te volgen. Het volgen van twee motor lessen en dat voor maar € 60,00. Waar wacht je nog op?

Try the bike!

Motor lessen

Onze pakketten voor het volgen van motor lessen

We hebben diverse pakketten voor het volgen van motor lessen bij ons, maar je kan ook losse motor lessen nemen. De prijzen van de verschillende pakketten kan je bij ons opvragen. Deze verschillen van elkaar, omdat er verschillende leeftijdscategorieën zijn en op basis van de ervaring en welk motorrijbewijs je al hebt. 

Wil jij losse motor lessen volgen dan krijgt je les van een KNMV gecertificeerde instructeur. Je krijgt dan 60 minuten rijles per keer. Ook kan je ervoor kiezen om individuele lessen te nemen of groepslessen (collectieve les). Deze groep bestaat uit maximaal twee personen, namelijk jij een een andere leerling. Wij rijden niet met meer dan twee, omdat we de veiligheid en kwaliteit willen waarborgen in onze motorrijlessen. De kosten hiervoor zijn:

 • Individuele les € 60,50 per uur.
 • Collectieve les € 50,50 per uur.

Wat krijg je bij dit pakket voor motor lessen?

 • 15 uur rijles.
 • Praktijkexamen voertuigbeheersing.
 • Praktijkexamen verkeersdeelneming.

De kosten voor dit standaardpakket zijn € 1025,00. Zoals al eerder benoemd kan je ook eerst twee losse lessen nemen tegen een gereduceerd tarief.

Neem nu motor lessen bij onze rijschool in Helmond

Heb je er zin in en zie jij jezelf al op een motor zitten? Meld jezelf dan hieronder aan om lessen te komen volgen bij VOC Rijschool van Oijen. Wij zien jouw aanvraag met plezier tegemoet! Wedden dat jij na je rijlessen in Helmond of omgeving zegt dat je het fijn en leuk vindt?

Ja, ik wil motor lessen volgen!

Nog niet in het bezit van je motor theorie?

Voordat je mag afrijden voor je motorrijbewijs moet je in het bezit zijn van je theorie. Heb je de theorie nog niet behaald? Vraag snel een theorie examen aan!

Dit zeggen onze klanten over ons